Beter kwaliteit leveren school

Onderwijs en snelle administratie: het kan wel

Complete software om de kwaliteitszorg in scholen te structureren en te borgen

Als er één ding was dat je op school meteen mocht afschaffen, wat zou het dan zijn? Grote kans dat je antwoord iets met ‘administratie’ te maken heeft. En terecht. De werkdruk is al hoog genoeg. Alle tijd die je kwijt bent aan randzaken, kan je nuttiger besteden. Natuurlijk moet er wel iets bijgehouden worden. Het moet alleen sneller en makkelijker kunnen.

Lees verder:

 • Als je vindt dat de administratie te veel druk op jou en collega’s legt
 • Het moeilijk is om de juiste documenten terug te vinden
 • Collega’s verschillende werkwijze handteren

Uniek systeem dat jou helpt

Hebben jullie goed inzicht in de handelingen en opbrengsten? Kan jij met 1 druk op de knop een jaarplanning uitdraaien? Weet iedereen hoe de (digitale) orthotheek georganiseerd moet worden? En misschien nog wel het belangrijkste, hoe goed volgen jullie individuele- en groepen leerlingen? De praktijk leert ons dat het moeilijk is om alle vereiste documentatie goed bij te houden. Daarom hebben wij een compleet programma ontwikkeld, speciaal voor scholen.

Ontdek jouw systeem

Data Coach logo

Je eigen dashboard

Maak je draaiboek van de handelingsgericht werken-cyclus in de jaarkalender en koppel deze aan je persoonlijke digitale agenda van Outlook of Google. Persoonlijke voorkeuren kun je aanpassen in de agenda en door middel van 6 kleuren kun je onderscheid maken in de soort afspraken dat je maakt.


Maak vaste applicaties aan voor je mail-/ office omgeving en leerlingvolgsysteem of richt een aparte plek in voor een projectplan en alle overige instrumenten. Zo heb je alle data overzichtelijk in beeld.

Data Coach logo

Jaarkalender

 • Dagelijkse herinnering afspraken.
 • Integratie van OUTLOOK of GOOGLE agenda.
 • Overzichtelijke weergave van alle rollen/functies binnen de school. Persoonlijke planning toe te voegen.
 • Begin met een weekplanning:
  samenvatting van belangrijkste taken die week.
Data Coach logo

Jaarplan

Hierin zet je de kwaliteit van school, maar ook de afspraken met betrekking tot borging van je kwaliteit weg. Dit is toegankelijk voor alle teamleden. Door de verschillende rollen zorg je dat het overzichtelijk blijft. Een groot deel van de gebruikers zijn lezers, zij kunnen alleen lezen en downloaden, maar niets toevoegen of verwijderen.

 • Beschrijf het jaarplan en voeg meteen alle bijlagen toe.
 • Toegankelijk voor alle teamleden zodat het jaarplan ook daadwerkelijk tot uitvoer gebracht wordt.
 • Bewaar het jaarplan vier jaar, in het vijfde jaar verdwijnt het eerste jaar.
 • Verbeter ieder jaar je jaarplanner naar een nog betere kwaliteit.
 • Gebruik het jaarplan bij iedere vergadering en/of studiedag om het document levendig te houden.
Data Coach logo

Functionaliteiten

 • Zelf een op maat gemaakte inhoudsopgave of vanuit een vaste inhoudsopgave.
 • Tekst opmaak zoals je gewend bent in WORD.
 • Toevoegen van: 
  - Websites
  - Video’s
  - Afbeeldingen
  - Sjablonen
  - Kwaliteitskaarten etc.
 • PDF maken van je jaarplan school (en/of bestuursniveau) om door te sturen naar de inspectie of auditteam.
Data Coach logo

Sociale kaart

Deze kaart zorgt ervoor dat je al je contactpersonen uit de omgeving overzichtelijk rangschikt in Data-Coach. Stuur ouders een overzicht van bijvoorbeeld logopedisten en zij kunnen meteen vanaf de PDF mailen en bellen.


 • In het jaarplan kun je verwijzen naar een contactpersoon met een directe link naar de sociale kaart met contactgegevens.
 • In de sociale kaart kun je per categorie een uitdraai maken. Bijvoorbeeld voor ouders die een logopediepraktijk zoeken. 
 • In de sociale kaart is ruimte om aantekeningen te maken. Bijvoorbeeld: wachtlijst, werkdagen, verlof etc.
Data Coach logo

Applicatiekiezer

 • Data-Coach als kwaliteitsdashboard.  
 • Er komen 4 directe app kiezers:
  - Je to-do lijst of je planningstool
  - Direct naar je email account.
  - Direct naar je (LVS) leerlingvolgsysteem.
  - Snel navigeren naar al je overige applicaties en instrumenten die gekoppeld zijn aan jouw school.

Maak vrijblijvend kennis met onze complete software

Online kennis maken met data coach

Bekijk de online demo

Nieuwsgierig geworden wat Data-Coach voor jouw school kan betekenen? Meld je aan en krijg 14 dagen gratis toegang tot onze online omgeving bij de Demo School.

Toegang tot de Demo School is gratis en vrijblijvend
30 dagen gratis

Vraag een online introductie-gesprek aan

Wil jij persoonlijk jouw vragen stellen? Dat kan. Plan een gratis kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn van Data-Coach. En op welke manier het jullie team ondersteunt.

Beter kwaliteit leveren school

Data-Coach is ontwikkeld door experts

B-Consult is de bedenker en ontwikkelaar van Data-Coach. Bianca Meijer van B-Consult is al vele jaren werkzaam als consultant en (interim) begeleider op basisscholen.


Haar rol was altijd het in kaart brengen en verbeteren van processen. Zodat iedereen op dezelfde manier werkt. Alle neuzen dezelfde kant op staan. De inspectie meer dan tevreden is. En kwaliteitswaarborging kinderspel is. Het viel haar op dat er een manco zit in standaardprogramma’s die vaak gebruikt worden.

De standaardoplossingen werken niet afdoende

Applicaties zoals Share Point, Google docs, Teams en Outlook. Je kent ze vast wel. Deze software doet wat het moet doen. Maar is universeel. Dat betekent dat een boekhoudkantoor en de overheid met dezelfde programma’s uit de voeten kunnen. Eigenlijk best gek dat in het dynamische onderwijs met een one-size-fits-all oplossing gewerkt wordt toch? Het werkt inefficiënt als je veel verschillende soorten administratie moet bijhouden.


Met Data-Coach kunnen procedures, protocollen, jaarplannen, strategieën en werkwijzen te structureren en vervolgens te borgen in het schoolsysteem. Vanuit de jarenlange ervaring en inzichten wordt Data-Coach exact dat wat scholen nodig hebben om op een hoog kwaliteitsniveau te blijven.

Als u de kwaliteitszorg van uw school wilt verbeteren, danwel op peil wilt houden, overweeg dan ook Data-Coach op uw school.

Samen met hetzelfde doel


Werk je met één systeem voor de hele school? Dan is het veel makkelijker om allemaal dezelfde werkwijze te hanteren. Documenten snel terug te vinden. Alles overzichtelijk op te slaan. En invoer te vereenvoudigen. Data-Coach helpt jou om:

 • Een intuïtieve werkmethode aan te bieden.
 • Onoverzichtelijke documentatie weer overzichtelijk te maken.
 • Makkelijk te plannen en rapportages te draaien.
Trainingstraject op school

Leer van de meester (of juf)

De absolute leermeester in kwaliteitsbewaking op basisscholen is Bianca Meijer. Maak simpelweg gebruik van haar praktijkervaring door het systeem ook bij jou op school te implementeren. Of je nu op een Daltonschool, Montessorischool of vrije school werkt. Data-Coach is er om jouw werk te vereenvoudigen. Van implementatie tot nazorg en service. Met 1 belletje is het geregeld.

Geheel vrijblijvend

De ervaringen van onze gebruikers

"Vanaf dag 1 enorm praktische tools"


Ik heb de de cursus LEAN werken met de Data-Coach bij Bianca gevolgd. Bianca komt op locatie en verschillende IB-ers komen daar bij elkaar.


Vanaf dag 1 merk ik dat ik veel werkbare tools krijg om mijn eigen IB omgeving goed in te richten. Bianca is zeer goed op de hoogte van de nieuwste regelgeving en deelt dit met ons.Datacoach deelnemer
Daniëlla de Wilde - Druijf
"Prettig om alle data in één programma bij elkaar te hebben"

Wij gebruik Data-Coach inmiddels een half jaar en dat met genoegen. Het is heel prettig om in één programma veel relevante schooldata bij elkaar te hebben.

De opties die er zijn om in de onderdelenstructuur aanpassingen te doen, betekent maatwerk voor de school.

Dat verhoogt de toegankelijkheid en de toepasbaarheid aanzienlijk voor de gebruikers.


CBS de Vuurtoren Datacoach deelnemer

CBS De Vuurtoren

Gebruik van Data-Coach

Iedereen heeft toegang tot de kwaliteitszorg met Data-Coach, dit verhoogt de kwaliteitscultuur op school. Je beschrijft hoe je de kwaliteitszorg en cultuur uitvoert, waarbij iedereen op de hoogte is en je eigenaarschap vergroot bij teamleden door zelfstandig te zijn in de uitvoer van de kwaliteit.


Maak gebruik van Data-Coach tijdens vergaderingen en studiedagen en houd zo alle teamleden up-to-date van alle aanpassingen en verbeteringen. Je kunt teksten die in Data-Coach vastgelegd zijn makkelijk kopiëren en plakken in verplichte documenten die je moet aanleveren bij bestuur, inspectie of samenwerkingsverband. Wel zo handig!


Door de handige indeling is Data-Coach ook meteen je orthotheek. Niet alleen documenten en afspraken leg je vast, ook Ebooks, foto’s en video’s zijn te bekijken in dit instrument. Want zeg nou zelf: beelden zeggen vaak meer dan geschreven tekst.

Maak vrijblijvend kennis met onze complete software

Online kennis maken met data coach

Bekijk de online demo

Nieuwsgierig geworden wat Data-Coach voor jouw school kan betekenen? Meld je aan en krijg 14 dagen gratis toegang tot onze online omgeving bij de Demo School.

Toegang tot de Demo School is gratis en vrijblijvend
30 dagen gratis

Vraag een online introductie-gesprek aan

Wil jij persoonlijk jouw vragen stellen? Dat kan. Plan een gratis kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn van Data-Coach. En op welke manier het jullie team ondersteunt.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Data-Coach en een leerlingvolgsysteem?

Data-Coach is een databank die ingezet wordt om de kwaliteitszorg van scholen te borgen door alle schooluitgangspunten en -doelen, maar ook afspraken en procedures vast te leggen.

Een leerlingvolgsysteem is een programma dat de leerkrachten inzicht geeft in de ontwikkeling van leerlingen, zowel op individueel- als groepsniveau. Dit inzicht wordt gebruikt om het onderwijsaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de onderwijsbehoeften van de groep en de individuele leerling.

Welke scholen werken er al met Data-Coach?

Steeds meer scholen gingen u al voor. De meeste scholen in het basisonderwijs, reguliere scholen, Daltonscholen, Montessorischolen en vrije scholen. Data-Coach werkt voor iedere school die kwaliteit wil garanderen. We leveren Data-Coach in heel Nederland, op de Nederlandse Antillen, in België en Nederlandse scholen in het buitenland.

Waarom Data-Coach en niet Sharepoint of Googledocs?

In Data-Coach maak je gebruikers aan met speciale rechten. Het grote voordeel is dat alleen op managementniveau mutaties in het systeem aan te brengen zijn, terwijl iedereen inzicht heeft in deze documenten. Dit zorgt voor een organisatiebreed gedragen werkwijze en kwaliteitsborging.

Welke voordelen heeft de jaarplanner?

Dit is een overzichtelijk instrument wat ingedeeld is in maanden, weken en dagen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen leerkrachten, de intern begeleider en de directie. Alle drie de afspraken staan naast elkaar en kunnen aan elkaar verbonden zijn. Daarnaast is er ruimte voor eigen planning. De leerkracht ziet zo in een oogopslag of hij/zij wel of geen tijd heeft voor een andere afspraak. Door afspraken te arceren, eventueel met een vast kleurschema, krijgt men nog meer overzicht van belangrijke data.

Wat vindt de inspectie van Data-Coach?

Officieel geeft de inspectie geen waardering of advies voor instrumenten, maar scholen die Data-Coach gebruiken en vooraf of tijdens het inspectiebezoek een pdf sturen van het programma, krijgen wel waardering dat de kwaliteitszorg middels Data-Coach geborgd wordt.

Waarom is Data-Coach zo efficiënt?

Als iedereen binnen een organisatie dezelfde methoden en procedures volgt, functioneert het beter. De digitale faciliteiten van Data-Coach maken het mogelijk om efficiënter en eenduidiger samen te werken. De planningsmodule voorkomt dubbele en gemiste afspraken. Leerkrachten werken prettiger en met minder stress. Met focus op kwaliteit.

Een online faciliteit als Data-Coach, ontwikkeld door een expert in het onderwijs, is uniek in het (basis)onderwijs.

Welke ondersteuning kan ik verwachten?

B-Consult installeert en helpt bij het implementeren van Data-Coach. Middels periodieke updates en tips blijft het werken met Data-Coach up-to-date en top-of-mind. Als er vragen zijn kunt u de helpdesk bellen voor snelle ondersteuning.

Welke module heb ik nodig?

Voor de verschillende doelgroepen binnen het onderwijs biedt Data-Coach specifieke modules. Op dit moment is er een module speciaal voor scholen en voor besturen.

Hoe lang duurt het voordat Data-Coach geïnstalleerd is?

Data-Coach wordt na aanschaf direct online geïnstalleerd. Het vullen doet u zelf. Een uitgebreide handleiding is online beschikbaar.

Met Data-Coach is eenvoudig te werken dus direct effectief.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg!